آیا میدانستید که بیش از 80 در صد افراد، قبل از هر اقدامی نیاز خود را در وب سایت جستجو میکنند؟ این یعنی 80 درصد از مشتریان شما، به صورت بالقوه در فضای نت حضور دارند. این روزها داشتن یک وب سایت حرفهای و اطلاع از روش های راه اندازی وب سایت، از نیازهای اساسی هر نوع کسبوکاری محسوب میشود و به شما اجازه میدهد بدون محدودیت مکانی و زمانی، پیشرفت کاری خود را تضمین کنید. چه یک عکاس مستقل باشید، چه صاحب یک فروشگاه، رستوران و یا هر نوع کسبوکار دیگر، داشتن وب سایت به پیشرفت چشمگیر حرفه شما منجر خواهد شد. از طریق وب سایت تمامی فرایندهای بازاریابی، اطلاعرسانی، خرید و فروش و همچنین هویتسازی برند با سهولت بیشتری انجام میشود؛ این بدان معناست که شما با صرف هزینه و زمان کمتر، به پیشرفت قابل ملاحظهای در کسبوکار خود دست خواهید یافت. اگر قصد ایجاد یک وب سایت و یا توسعه وضعیت وب سایت فعلی خود را دارید، مطالعه این مقاله برای شما سودمند خواهد بود.
روش های راه اندازی یک وب سایت برای کسب و کار
پیش از آن که یک وب سایت جدید ایجاد کنید، باید سه موضوع مهم را در نظر داشته باشید:
- بودجه
- هدف
- زمان
شما میتوانید با هر مقدار سرمایه اولیه، اقدام به راه اندازی وب سایت کنید؛ به این منظور، کافی است روش مناسبی را برای این کار انتخاب کنید. ساخت یک وب سایت ممکن است با هزینه اندک نیز صورت پذیرد، اما اگر به ویژگیهای پیشرفتهای در وب سایت خود نیاز دارید، طبیعی است که به بودجه بیشتری نیاز خواهید داشت. همچنین زمان نهایی راهاندازی وب سایت شما به روشی که انتخاب میکنید، بستگی خواهد داشت؛ بنابراین، ضروری است که بدانید برای راهاندازی وب سایت تا چه حد عجله دارید.
توجه داشته باشید که در فرایند ساخت وب سایت، هیچ روشی بر دیگری برتری ندارد؛ بلکه تشخیص روش مناسب با توجه به بودجه و فرصتی که در اختیار دارید، به عهده شخص شما خواهد بود. در ادامه، روش های راه اندازی وب سایت را معرفی میکنیم:
از سایتسازها استفاده کنید
اگر برای ساخت یک وب سایت زمان محدودی دارید و هیچ دانش برنامهنویسی ندارید، این روش برای شما بهترین گزینه خواهد بود. در واقع یکی از روش های راه اندازی وب سایت، استفاده از ابزارهای سایتساز و یا فروشگاهساز هستند. سایتسازها با ارائه قالبهایی آماده و بدون نیاز به دانش برنامهنویسی، در زمانی کوتاه برای شما یک وب سایت مختصر و مفید تولید خواهند کرد. استفاده از سایتسازها به خصوص برای کسبوکارهای کوچکی که میخواهند از پتانسیل فضای اینترنت استفاده کنند، میتواند مفید باشد.
سایتسازها میتوانند در وقت و هزینه شما به طرز قابل ملاحظهای صرفهجویی کنند و یک شروع خوب برای افرادی باشند که هیچ تجربهای در زمینه مدیریت کسبوکار آنلاین نداشتهاند. اما باید به این نکته توجه کنید که قابلیتهای این ابزار در طراحی وب سایت دارای محدودیت بوده و ممکن است عملکرد وب سایت ایجاد شده توسط سایتساز، به اندازه سایر روشها کارآمد نباشد! بنابراین باید قبول کرد که استفاده از این روش در کنار تمامی مزایای خود میتواند معایبی نیز به همراه داشته باشد.
خودتان وب سایت بسازید
یکی از روش های راه اندازی وب سایت که به اندک دانش فنی نیاز دارد، همین روش است. اگر به HTML و CSS تسلط کافی دارید، بهتر است خودتان برای ساخت وب سایت اقدام کنید. این دو زبان، زیربنای اکثر وب سایتهای موجود در سطح وب را تشکیل میدهند. برای طراحی یک وب سایت با HTML و CSS، به ابزارهایی نیاز خواهید داشت؛ برای مثال، با یک کد ادیتور خوب مانند BRACKETS میتوانید به سادگی فایلهای خود را مدیریت کنید. حتی در مواقعی که بخواهید کدهای خود را بررسی کنید، کد ادیتور انجام این کار را برای شما آسانتر خواهد کرد.
علاوهبر این، یک برنامه File Transfer Protocol یا به اختصار FTP از ابتدای پروسه توسعه سایت، همراه شما خواهد بود؛ زیرا انتقال فایلهای HTML از یک هاست به هاست دیگر با این برنامهها صورت میپذیرد. طبیعی است که برای طراحی سایت باید دانش فنی و زمان کافی در دست داشته باشید؛ اما نتیجه حاصل از این روش به مراتب بهتر و مطابق سلیقه شما خواهد بود.
از خدمات طراحی سایت تیم رسا دی ام گروپ استفاده کنید
اگر به دنبال نتیجهای حرفهای تر باشید، باید کار را به کاردان بسپارید!
برای داشتن یک وب سایت بینقص و ایدهآل در کمترین زمان ممکن، باید به هنر و مهارت طراحان وب آژانس دیجیتال مارکتینگ رسا اعتماد کنید. اگر برای ساخت یک وب سایت حرفهای میخواهید با تیم رسا همکاری کنید، میتوانید با ورود به صفحه طراحی سایت در سایت رسا از مشاوره کارشناسان ما بهرهمند شوید. مطمئنا اگر بتوانید هدف خود را از ایجاد وب سایت به طور واضح و کامل برای دولوپر سایت مشخص کنید؛ نتیجه کار در کمترین زمان و با بهترین کیفیت در اختیار شما خواهد بود.
نکات مهم در طراحی وب سایت
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، استفاده از قالبهای آماده و فروشگاه سازها به شما این امکان را میدهد که بدون داشتن کمترین دانش فنی و برنامهنویسی، وب سایت مدنظر خود را به صورت حرفهای پیادهسازی کنید. با این وجود، این روش تا حدودی دست شما را برای توسعه و حتی بهینهسازی بسته نگه میدارد. شما میتوانید با استفاده از مشاورههای تخصصی آژانس دیجیتال مارکتینگ رسا با پرداخت هزینهای مقرونبهصرفه سایت مورد نظر خود را داشته باشید.
در آخر، فارغ از اینکه کدام روش ساخت وب سایت را انتخاب میکنید، لازم است قبل از انتخاب هر یک از روش های راه اندازی وب سایت، به چند نکته حیاتی توجه داشته باشید:
هدفگذاری وب سایت
وب سایت تجاری شما پلتفرمی جامع برای معرفی کسبوکارتان خواهد بود. لازم است خلاصهای از اطلاعات مورد نیاز کاربران در صفحه اصلی سایت شما قرار بگیرد.
انتخاب نام دامنه مناسب
آدرس وب سایت شما در فضای اینترنت با نام دامنه آن شناخته خواهد شد. پس خوب است آن را کوتاه و ساده انتخاب کنید تا تایپ و حفظ کردن آن ساده باشد. همچنین، استفاده از اعداد یا کلمات اختصاری در دامنه به هیچوجه توصیه نمیشود؛ چرا که در تبلیغات و جذب مخاطبان به سایت سردرگمیهایی ایجاد میشود. علاوه بر پسوندهای مرسوم در فضای وب مانند COM. و NET، .TLDهایی بر اساس مکان، مانند ir. یا کاربرد مانند marketing. نیز وجود دارد. به این نکته توجه داشته باشید که اگر دامنه اصلی سایت شما IR. باشد، امکان اجرای کمپین گوگل ادز روی آن وجود نخواهد داشت!
انتخاب هاست ایمن و قدرتمند
هر وب سایت، مخصوصا در حوزه تجارت به هاستی قدرتمند نیاز دارد. بسته به بودجهای که در اختیار دارید، میتوانید از هاست اشتراکی و یا اختصاصی بهرهمند شوید. طبیعتا میزبانی اختصاصی دارای هزینه بیشتر و در عین حال سرعتی بالاتر است.
ایجاد صفحات کافی
در طراحی صفحات و سکشنها دست و دلباز باشید. یک وب سایت حرفهای باید همه ابعاد کسبوکار شما را پوشش دهد و استفاده از آن برای کاربران آسان باشد. برای مثال، فهرست خدمات و محصولات، پروسه ثبتنام، راههای ارتباطی و وبلاگ انتشار اخبار شرکت، صفحات اصلی هر وب سایتی را تشکیل میدهند.
افزودن درگاه پرداخت (در صورت لزوم)
افزودن درگاه پرداخت برای شرکتهایی که قصد فروش آنلاین محصولات یا خدمات خود را دارند، از واجبات است. این بخش از سایت نیز باید به سادهترین شکل ممکن طراحی شود و فاقد هرگونه پیچیدگی گمراهکننده باشد.
آزمایش نهایی و رونمایی
پیش از قرارگرفتن وب سایت در دسترس عموم، لازم است ایرادات احتمالی آن حل و فصل شود. برای مثال، صحت عملکرد وب سایت در انواع مرورگرها و دستگاهها بایستی مورد آزمایش قرار بگیرد. این فرایند ممکن است کمی زمانبر باشد، ولی در صورت رفع ایرادات در مرحله نخست، از رسیدگی به شکایات کاربران در امان خواهید بود و دچار دوبارهکاری نخواهید شد.
اهمیت سئو در طراحی وب سایت
وقتی در سطح وب به دنبال اطلاعات یا محصول خاصی میگردید، گوگل با رتبهبندی دقیق، نتایج را برای شما لیست میکند. آیا خبر داشتید که 90 درصد جستجوگران جواب سوال یا محصول مورد نظر خود را در همان نتایج صفحه اول پیدا میکنند؟ اینجاست که اهمیت سئوی وب سایت به وضوح دیده میشود. گوگل با سئو به کشف ابعاد وب سایت شما میپردازد و اگر نظرش جلب شود، با بهبود رتبه و افزایش بازدید، کسبوکار شما را رونق خواهد داد. البته جای هیچ نگرانی نیست شما میتوانید با خدمات سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ رسا، وب سایت خود را بهینهسازی کرده و به راحتی خود را در بالاترین جایگاه نتایج جستجوی گوگل قرار دهید.
نتیجه نهایی
باید بپذیریم که در دنیای بیزینسهای امروزی، دیگر جایی برای کسبوکارهای مطلقاً سنتی وجود ندارد. خریداران از مرحله بررسی تا دریافت محصولات و خدمات را در اینترنت سپری میکنند. ایجاد یک وب سایت شخصی یا تجاری هرچند ساده، باز هم به نفع حرفه شما بوده و به رونق کارتان منتهی میشود؛ بنابراین اگر کالا یا خدماتی برای فروش دارید، پروژه طراحی وب سایت حرفهای کسبوکار خود را به آژانس دیجیتال مارکتینگ رسا بسپارید.
سوالات متداول
- ارزانترین روش های راه اندازی وب سایت چیست؟
اگر کسبوکار کوچکی دارید، استفاده از ابزارهای سایتساز و فروشگاهساز ارزانترین روش برای راهاندازی سایت هستند.
- کدامCMS ها مشهور و محبوب هستند؟
بعد از وردپرس که یک سوم وب سایتهای سطح وب را تشکیل میدهد، جوملا، پرستاشاپ و مجنتو از شهرت زیادی برخوردار هستند.
- رایجترین روشهای طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت اختصاصی، طراحی سایت با سایتساز و استفاده از CMSها متداولترین روشهای طراحی سایت به حساب میآیند.